MUHALLEBİLİ TATLILAR




ÇİLEKLİ MUHALLEBİ
(Strawberry Custard)


Malzemeler:
  • 1 kg çilek
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası




Beyaz Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı un
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker 

  




Yapılışı:
  • Beyaz muhallebi için; tencerede 50 gr margarin eritilir.Üzerine 9 kaşık un ilave edilerek un kokusu gidene kadar helva gibi kavrulur.
  • Üzerine 1 litre süt , toz şeker ve vanilya ilave edilerek mikserle çırpılır. ocakta muhallebi kıvamında pişirilir. 
  • Bir yandanda çilekler iyice yıkanarak blendırda çekilir.üzerine toz şeker, mısır nişastası, buğday nişastası eklenerek iyice kaynatılarak pişirilir. 
  • Kaselere biraz çilekli biraz beyaz muhallebi tekrar çilekli şeklinde konulur.Üzeri isteğe göre süslenir ve buzdolabında beklettikten sonra servise sunulur.  

AFYON LOKUMU

                                                            
                                                             Malzemeler: 
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı tereyağ+1 çorba kaşığı fındık yağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi 
  • 1 adet iri muz
  • 1 Paket vanilya
  • 1 paket kremşanti 
  • 1 çay bardağı ceviz 

Yapılışı:
  • Tencereye tereyağ, sıvı yağ ve 1 su bardağı unu koyarak un kokusu çıkana kadar kısık ateşte 5-10 dakika kavurun.
  • Üzerine 3 su bardağı sütü,şekeri, vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamında pişirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hindistan cevizini yayın (Eğer isterseniz toz antep fıstığı, süslemede kullanılan şekerler yada 2 paket ufalanmış kakaolu piknik bisküvi de kullanabilirsiniz) üzerine muhallebiyi dökün ve kaşıkla yayın.soğuması için 1-2 saat bekletin.
  • Bir yandan da 1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpın.
  • Tepsideki katılaşan muhallebiyi dikdörtgen yada yuvarlak toplar yapmak istiyorsanız  kareler şeklinde kesin.
  • Kesilen dikdörtgenlerin içerisine tatlı kaşığıyla kremşanti, ceviz, küçük küçük doğranmış  muzları yerleştirin.(eğer fıstıklı yapacaksanız krem şanti+antep fıstığı+damla çikolata kullanabilirsiniz) muhallebiyi bıçakla sağlı sollu kapatın.
  • Eğer yuvarlak şekillendirecekseniz  içini yukarıdaki gibi doldurup kareyi kapatın ve elinizde yuvarlayın . Dökülen hindistan cevizlerine tekrar bulayın. Afiyet olsun...


    TİRAMİSU


    Malzemeler:
    • 3 su bardağı süt
    • 2 adet yumurtanın sarısı
    • 1 adet kakaolu hazır pastaban kek yada 1 paket kedi dili
    • 200 gr labne peyniri
    • 6 çorba kaşığı un
    • 9 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    Keki Islatmak İçin:
    • 1 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı nescafe
    Üzeri İçin :Kakao

    Yapılışı:
    • Hazır Pastaban Keki;1 su bardağı süt ve nescafe karışımıyla ıslatın.
    • 3 su bardağı süte ,un ,toz şeker, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamında pişirin . 
    • Ocağın altını kapattıktan sonra labne peynirini de ilave ederek iyice karıştırın.
    • Önceden ıslatılan kekin arasına muhallebiyi sürün.
    • Kekin diğer yarısını da üzerine koyarak geriye kalan muhallebiyi dökün. En son olarakta kakaoyu serpiştirip, buzdolabında soğumaya bırakın.

    MUZLU İRMİK TATLISI



    Malzemeler:
    • 1 litre süt 
    • 9 kaşık muzlu  irmik 
    • 12 kaşık şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket muzlu jöle 
    • 2 adet muz
    •  2 paket kakaolu piknik büskivi yada 1 paket bebe büsküvisi
    • 1 çorba kaşığı katıyağ  (istenirse konmayabilir)

    Yapılışı:
    • Jöle paketteki tarife göre pişirilir ve silikon kalıba konulur.
    • Soğuyan jölenin üzerine 2 adet muz dilimlenir. 
    • Süt, şeker, irmik ve vanilya, yağ muhallebi gibi pişirilir.
    • Hafif ılıklaşan muhallebinin yarısı jölenin üzerine dökülür ve bebe büsküvileri yada isteğe göre kakaolu piknik büsküvilerden de olabilir dizilir .
    • Muhallebinin diğer yarısıda ilave edilerek buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakılır.
    • Silikon kalıp ters çevrilerek servise sunulur. Afiyet olsun...
    MUHALLEBİLİ KADAYIF

    Malzemeler:
    • 300-400 gr hazır pişmiş kuru  kadayıf
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1/2 su bardağı tereyağı
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık







    Muhallebisi için:
    • 1 lt süt
    • 1 su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 Paket vanilya
    • 2 adet damla sakızı
    • 1 Paket kremşanti
    • 1 su bardağı süt
    Yapılışı:
    • Teflon tencerede katıyağ, sıvı yağ, şeker, fındık ve elle ufalanmış kuru kadayıf 15-20 dakika kısık ateşte sürekli karıştırılarak şeker iyice eriyene kadar  kavrulur ve bir kenarda bekletilir.
    • 1 litre süt , şeker, un, nişasta, toz şeker,damla sakızı muhallebi kıvamında pişirilir en son vanilya eklenir.
    • 1 su bardağı sütle krem şanti mikserle çırpılır.
    •  Krem şanti muhallebinin üzerine dökülür tekrar 2-3 dakika mikserle karıştırılır.
    • Kavrulmuş kadayıfın yarısı borcama istenirse kup ve kaselere konulur.
    • Muhallebi ve tekrar kalan kadayıfın yarısı eklenir 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
    ELMALI MUHALLEBİ

    Malzemeler:
    • 5 adet elma
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı sarı kuru üzüm (ıslatılmış)
    • 2 çorba kaşığı su
      • 1su bardağı ceviz
      • 1 tatlı kaşığı tarçın
      Muhallebisi için:
      • 2,5 su bardağı süt
      • 5 çorba kaşığı şeker
      • 1.5 çorba kaşığı un
      • 1paket vanilya
      • 1 paket krem şanti
      Yapılışı: 
      • Dış kabukları soyulan elmaları küp küp doğrayın.
      • Üzerine  toz şeker, 2 çorba kaşığı su, tarçın ve üzümleri ekleyerek sularını çekene kadar teflon tencerede pişirin.
      • Bir yandan da muhallebiyi pişirin.Soğuyan muhallebinin üzerine 1 paket krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
      • Kuplara elmalı harçdan biraz koyun. üzerine iri çekilmiş ceviz ve son olarakta muhallebiyi ekleyin.
      • Eğer isterseniz süslemek için hindistan cevizide kullanablirsiniz. 


     KROKANLI MUHALLEBİ






    Malzemeler:
    • 125 gr margarin
    • 1/2 su bardağı un
    • 4 su bardağı süt
    • 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
    • 1 Paket vanilya
    • 2 adet damla sakızı
    • 3 adet muz
     


    Krokanı için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı fındık Yada 1 küçük paket fındıklı akide şekeri  







      

    Yapılışı:

    • Margarini eritip, üzerine unu ilave ederek iyice kavurun.
    • Kavurduğunuz  unun üzerine süt ve şekeri ilave edip mikserle çırpın. 2 adet damla sakızını da ekleyerek fokurdayana  kadar pişrin. 
    • Pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kaselere boşaltıp üzerine küçük küp küp doğradığınız muzları koyun.
    • Kalan  muhallebiyide ekleyin.
    • Hazır satın aldığınız akide şekerini döverek üzerine serpiştirebilirsiniz. Yada 1 su bardağı şekeri yakıp üzerine 1 su bardağı çekilmemiş fındık ekleyin yağlı kağıdın üzerine dökün, soğuyunca havanda dövün.