ÇİLEKLİ MUHALLEBİ
(Strawberry Custard)
- 1 kg çilek
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 litre süt
- 9 çorba kaşığı un
- 50 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Beyaz muhallebi için; tencerede 50 gr margarin eritilir.Üzerine 9 kaşık un ilave edilerek un kokusu gidene kadar helva gibi kavrulur.
- Üzerine 1 litre süt , toz şeker ve vanilya ilave edilerek mikserle çırpılır. ocakta muhallebi kıvamında pişirilir.
- Bir yandanda çilekler iyice yıkanarak blendırda çekilir.üzerine toz şeker, mısır nişastası, buğday nişastası eklenerek iyice kaynatılarak pişirilir.
- Kaselere biraz çilekli biraz beyaz muhallebi tekrar çilekli şeklinde konulur.Üzeri isteğe göre süslenir ve buzdolabında beklettikten sonra servise sunulur.
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı tereyağ+1 çorba kaşığı fındık yağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 adet iri muz
- 1 Paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
- Tencereye tereyağ, sıvı yağ ve 1 su bardağı unu koyarak un kokusu çıkana kadar kısık ateşte 5-10 dakika kavurun.
- Üzerine 3 su bardağı sütü,şekeri, vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamında pişirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hindistan cevizini yayın (Eğer isterseniz toz antep fıstığı, süslemede kullanılan şekerler yada 2 paket ufalanmış kakaolu piknik bisküvi de kullanabilirsiniz) üzerine muhallebiyi dökün ve kaşıkla yayın.soğuması için 1-2 saat bekletin.
- Bir yandan da 1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpın.
- Tepsideki katılaşan muhallebiyi dikdörtgen yada yuvarlak toplar yapmak istiyorsanız kareler şeklinde kesin.
- Kesilen dikdörtgenlerin içerisine tatlı kaşığıyla kremşanti, ceviz, küçük küçük doğranmış muzları yerleştirin.(eğer fıstıklı yapacaksanız krem şanti+antep fıstığı+damla çikolata kullanabilirsiniz) muhallebiyi bıçakla sağlı sollu kapatın.
- Eğer yuvarlak şekillendirecekseniz içini yukarıdaki gibi doldurup kareyi kapatın ve elinizde yuvarlayın . Dökülen hindistan cevizlerine tekrar bulayın. Afiyet olsun...
TİRAMİSU
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 adet kakaolu hazır pastaban kek
- 200 gr labne peyniri
- 6 çorba kaşığı un
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı nescafe
Yapılışı:
- Hazır Pastaban Keki;1 su bardağı süt ve nescafe karışımıyla ıslatın.
- 3 su bardağı süte ,un ,toz şeker, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamında pişirin .
- Ocağın altını kapattıktan sonra labne peynirini de ilave ederek iyice karıştırın.
- Önceden ıslatılan kekin arasına muhallebiyi sürün.
- Kekin diğer yarısını da üzerine koyarak geriye kalan muhallebiyi dökün. En son olarakta kakaoyu serpiştirip, buzdolabında soğumaya bırakın.
KUPTA TİRAMİSU
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt + 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1/2 adet kakaolu hazır pastaban kek yada 1/2 paket kedi dili
- 200 gr labne peyniri
- 4 çorba kaşığı un +2 çorba kaşığı nişasta
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 3 tatlı kaşığı nescafe
- 3 su bardağı süte ,un ,toz şeker, yumurta sarısını ekleyerek muhallebi kıvamında pişirin .
- Ocağın altını kapattıktan sonra labne peyniri ve vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırın.
- 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı sütle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Krem şantiyi muhallebiye ilave ederek mikserle tekrar iyice çırpın.
- kuplara muhallebinin yarısını dökün üzerine Kedi dili yada keki ;1 su bardağı süt ve nescafe karışımıyla ıslatıp ekleyin, kalan muhallebiyide üzerine ekleyin.
- En son olarak rendelenmiş çikolata yada kahve serpiştirip, buzdolabında soğumaya bırakın.
MUZLU İRMİK TATLISI
- 1 litre süt
- 9 kaşık muzlu irmik
- 12 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket muzlu jöle
- 2 adet muz
- 2 paket kakaolu piknik büskivi yada 1 paket bebe büsküvisi
- 1 çorba kaşığı katıyağ (istenirse konmayabilir)
- Jöle paketteki tarife göre pişirilir ve silikon kalıba konulur.
- Soğuyan jölenin üzerine 2 adet muz dilimlenir.
- Süt, şeker, irmik ve vanilya, yağ muhallebi gibi pişirilir.
- Hafif ılıklaşan muhallebinin yarısı jölenin üzerine dökülür ve bebe büsküvileri yada isteğe göre kakaolu piknik büsküvilerden de olabilir dizilir .
- Muhallebinin diğer yarısıda ilave edilerek buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakılır.
- Silikon kalıp ters çevrilerek servise sunulur. Afiyet olsun...
- 300-400 gr hazır pişmiş kuru kadayıf
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 Paket vanilya
- 2 adet damla sakızı
- 1 Paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Teflon tencerede katıyağ, sıvı yağ, şeker, fındık ve elle ufalanmış kuru kadayıf 15-20 dakika kısık ateşte sürekli karıştırılarak şeker iyice eriyene kadar kavrulur ve bir kenarda bekletilir.
- 1 litre süt , şeker, un, nişasta, toz şeker,damla sakızı muhallebi kıvamında pişirilir en son vanilya eklenir.
- 1 su bardağı sütle krem şanti mikserle çırpılır.
- Krem şanti muhallebinin üzerine dökülür tekrar 2-3 dakika mikserle karıştırılır.
- Kavrulmuş kadayıfın yarısı borcama istenirse kup ve kaselere konulur.
- Muhallebi ve tekrar kalan kadayıfın yarısı eklenir 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
ELMALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
- 5 adet elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sarı kuru üzüm (ıslatılmış)
- 2 çorba kaşığı su
- 1su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1.5 çorba kaşığı un
- 1paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Dış kabukları soyulan elmaları küp küp doğrayın.
- Üzerine toz şeker, 2 çorba kaşığı su, tarçın ve üzümleri ekleyerek sularını çekene kadar teflon tencerede pişirin.
- Bir yandan da muhallebiyi pişirin.Soğuyan muhallebinin üzerine 1 paket krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
- Kuplara elmalı harçdan biraz koyun. üzerine iri çekilmiş ceviz ve son olarakta muhallebiyi ekleyin.
- Eğer isterseniz süslemek için hindistan cevizide kullanablirsiniz.
KROKANLI MUHALLEBİ
- 125 gr margarin
- 1/2 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 Paket vanilya
- 2 adet damla sakızı
- 3 adet muz
Krokanı için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı fındık Yada 1 küçük paket fındıklı akide şekeri
Yapılışı:
- Margarini eritip, üzerine unu ilave ederek iyice kavurun.
- Kavurduğunuz unun üzerine süt ve şekeri ilave edip mikserle çırpın. 2 adet damla sakızını da ekleyerek fokurdayana kadar pişrin.
- Pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kaselere boşaltıp üzerine küçük küp küp doğradığınız muzları koyun.
- Kalan muhallebiyide ekleyin.
- Hazır satın aldığınız akide şekerini döverek üzerine serpiştirebilirsiniz. Yada 1 su bardağı şekeri yakıp üzerine 1 su bardağı çekilmemiş fındık ekleyin yağlı kağıdın üzerine dökün, soğuyunca havanda dövün.